Linnanniemen kansainvälisen ideakilpailun tulokset julkaistiin loppuvuodesta 2020, jonka jälkeen kilpailussa menestyneet kymmenen työtä esiteltiin tuoreeltaan pop up -näyttelyssä. Nyt kilpailun kolmen kärki on nähtävillä vielä Turun Tiedepuiston Vierailukeskus Joessa 29.1.2021 asti. Samalla kannattaa tutustua pysyvämpään Turku Futurescapes -näyttelyyn.

Muuttuva Linnanniemi

Näyttely Linnanniemen kansainvälisen ideakilpailun voittajatöistä.

4.–29.1.2021
Vierailu- ja innovaatiokeskus Joki, 2. krs, Partner Expo
Lemminkäisenkatu 12b, Turku

Avoinna ma–pe 8–16.
Vapaa pääsy.

www.vierailukeskusjoki.fi

Tulevien vuosikymmenien aikana Turun linnan ja satama-alueen ympäristö tulee kokemaan suuria muutoksia. Parhaillaan laaditaan suuntaviivoja sille, miltä tulevaisuuden Linnanniemi näyttää. Apuna suunnittelussa ovat Linnanniemen ideakilpailussa menestyneet kilpailuehdotukset, joita tullaan hyödyntämään alueen kaavoituksessa.  

Linnanniemen kansainvälinen ideakilpailu järjestettiin keväällä 2020 yhteistyössä Turun kaupungin, Suomen Arkkitehtiliitto SAFA:n ja Suomen Maisema-arkkitehtiliitto MARK:n kesken. Kilpailun tavoitteena oli löytää alueelle kattava kokonaisidea sekä erilaisia kehittämisvaihtoehtoja. Kilpailuun jätettiin yhteensä 127 ehdotusta Suomesta ja ulkomailta. Ehdotusten kokonaismäärä tekee kilpailusta yhden Suomen kaikkien aikojen suosituimman aluesuunnittelukohteen.

Voittajakolmikon lisäksi näyttelyssä voi tutustua Turun satama-alueen liikenteen ja liikkumisen yleissuunnitelmaan, jonka laatiminen käynnistyi syksyllä 2019. Työn lähtökohtana on ollut kaikki kulkumuodot huomioon ottava suunnitelma alueen liikennejärjestelyistä ja liikkumispalveluiden kehittämisestä.

Visiokuva Linnanniemen ykköspalkitusta kilpailutyöstä Kolme palaa. Kuva: AFTER PARTY yhteistyössä Santtu Hyvärisen ja Sitowisen kanssa

Turku Futurescapes tutustuttaa Turkuun laajemmin

Futurescapes-näyttely esittelee mm. Turun seudun innovaatiota. Kuva: Tara Jaakkola / Rabbit Visuals

Linnanniemen näyttely on esillä Vierailukeskus Joen kakkoskerroksen vaihtuvien näyttelyiden Partner Expo -tilassa. Sen vieressä on Turun kaupungin pysyvä näyttely Turku Futurescapes. Turku Futurescapes esittelee Turkua ja sen lähiseutua englanniksi erityisesti B2B-vieraille, mutta se on monimuotoisuudessaan kiinnostava kohde kenelle tahansa turkulaiselle tai Turun-kävijälle.

Informatiivisten esillepanojen ja digitaalisten aineistojen lisäksi Turku Futurescapes -näyttelyssä on esillä muun muassa havainnollinen pienoismalli mahdollisesta tulevaisuuden Turusta. Näyttelyn vaikuttavinta antia on VR-laseilla katsottava Turku-esitys, jonka avulla pääsee sukeltamaan alueen kauneimpiin maisemiin. Esityksen on suunnitellut 360-asteisista kuvista tuttu turkulainen valokuvaaja Mika Kurkilahti

Tervetuloa tutustumaan maksutta joka arkipäivä!

Futurescapes-näyttelyn 360-kuvia katsotaan VR-laseilla. Kuva: Tara Jaakkola / Rabbit Visuals