Seuraava Turku Future Forum -yleisötilaisuus järjestetään 28.10. klo 18–20 verkossa. Aiheena on Turun historiallisen keskustan ja yliopistojen alueen kehittäminen. Kaikki alueen kehittämisestä innostuneet ovat tervetulleita mukaan ottamaan kantaa selvitystyön tuloksiin ja kertomaan näkemyksiään alueen kehittämisestä. Näkemyksiään voi kertoa myös Kerro kantasi -sivuilla 11.11. asti.

Vanhakaupunki

Vanhakaupunki on yksi keskeisistä keskustan kehittämisen alueista.

Tavoitteena on nostaa alue arvoiseensa asemaan paitsi vetovoimaisena matkailukohteena myös eurooppalaisuutta huokuvana kohtaamisten keitaana.

Lisäksi tavoitteena on lisätä ja monipuolistaa palvelu- ja tapahtumatarjontaa siten, että alue on vireä ympäri vuoden.

Lue lisää Vanhankaupungin sivuilta

Turun historiallisen keskustan ja yliopistojen alueelle tehdään Keskustavisio 2050:een pohjautuva kehittämissuunnitelma, joka antaa suuntaviivat koko alueen tulevaisuudelle. Kehittämistyö koskee aluetta, joka ulottuu Vanhan Suurtorin lähiympäristöstä aina Helsinginkadulle asti ja rajoittuu lännessä Aurajokeen ja idässä Hämeenkatuun.

Kehittämissuunnitelmaa varten aluetta tarkastellaan monesta näkökulmasta: Analysoidaan alueen rakennettua ympäristöä. Selvitetään sen nykyisiä toimintoja ja palveluja. Ja ennen kaikkea keskustellaan siitä, miten kaupunkilaiset kokevat alueen toimintamahdollisuudet nyt ja tulevaisuudessa.

– Pidän tärkeänä sitä, että mietimme yhdessä alueen asukkaiden ja toimijoiden sekä kaupunkilaisten kanssa alueen kehittämistä. Odotan innolla heidän näkemyksiään siitä, millaista toimintaa ja palveluja alueella voisi olla ja miten me yhdessä voimme edistää niiden toteutumista, Vanhankaupungin projektipäällikkö Tuija Alihaanperä sanoo.

Tilaisuudessa historiallisen keskustan ja yliopistojen alueen kehittämisestä kertovat:

  • Riitta Birkstedt, hankejohtaja, Turun kaupunki
  • Sofia Engblom, puheenjohtaja, Turun yliopiston ylioppilaskunta
  • Timo Hintsanen, kaupunkisuunnittelujohtaja, Turun kaupunki
  • Kaisa Schmitd-Thomé, vanhempi asiantuntija ja Eetu Niemi, nuorempi konsultti, Demos Helsinki sekä Tuuli Loukola, arkkitehti, Lundén Architecture Company

Ilmoittaudu mukaan!

Tilaisuus järjestetään Teams Live -verkkotilaisuutena keskiviikkona 28.10.2020 klo 18–20. Ilmoittaudu mukaan 27.10. mennessä osoitteessa www.lyyti.in/FutureForum.

Kerro kantasi -sivuilla on 28.10.-11.11. avoinna kysely, jossa kaupunkilaiset voivat kertoa näkemyksiään Turun historiallisen keskustan ja yliopistojen alueen kehittämisestä. Haluamme tietää esimerkiksi siitä, miten palvelut ja liikkuminen alueella koetaan tai miten alueella voisi edistää ihmisten kohtaamista. Vastaajien näkemykset vaikuttavat suoraan työn alla olevaan alueen kehittämissuunnitelmaan, jota tehdään yhdessä alueen toimijoiden kanssa.