Ensimmäistä kertaa järjestetty SMASH Turku kokosi 10.6. yhteen urheilu- ja liikunta-alan ammattilaisia. Tapahtumassa esitellyn Turku Future Sports -projektin tähtäimenä on liikkuva ja hyvinvoiva kaupunki.

Lisätietoja:

Turku Future Sports -projektin tavoitteena on edistää turkulaisten liikkumista ja hyvinvointia sekä lisätä Turun kilpailukykyä ja vetovoimaa kehittämällä huippu-urheilun ammattimaisia toimintaedellytyksiä. Yhteiskunnallinen tarve Turku Future Sports -projektille on suuri: vain 22 prosenttia työikäisistä liikkuu liikuntasuositusten mukaisesti. Projektin kohderyhmä on laaja. Olennaisessa osassa on eri toimijoiden yhteistyö kaikkia liikuttavan Turun edistämiseksi.

Turku Future Sports kytkeytyy Turun kaupungin strategisiin pääohjelmiin: Hyvinvointi ja aktiivisuus ja Kilpailukyky ja kestävä kasvu. Projektin strategisina keihäänkärkinä ovat Kaikkia liikuttava Turku, Kokonaisvaltaisen menestyksen toimintaympäristö huippu-urheilijalle, Liikunta- ja urheilulääketieteen sekä terveydenhuollon osaaminen, Innovaatiot, yrittäjyys ja liiketoiminta sekä Joukkuehenki ja yhteisöllisyys.

SMASH kokosi urheilun ja liikunnan ammattilaisia

Paavo Nurmi Gamesin aattona järjestetty SMASH Turku -tapahtuma kokosi yhteen urheilu- ja liikunta-alan ammattilaisia, startupeja ja sijoittajia. SMASH Turku järjestettiin yhteistyössä Paavo Nurmi Gamesin ja Turun kaupungin kanssa Vierailukeskus Joessa. Päivän ohjelma piti sisällään urheilualan ammattilaisten puheita ja pitchausta sekä paneelikeskusteluja.

Urheilu- ja hyvinvointiteknologian viimeisimmät trendit ja innovaatiot, yleisurheilun ja startupit yhdistävä SMASH Turku -tapahtuman isäntänä toimi André Noël Chaker. Urheilun ja liikunnan omassa startup-tapahtumassa ääneen pääsivät Turku Future Sportsista vastaavat Marie Rautio-Sipilä, Anna Sorainen ja Antero Hirvensalo.