Kestävästi kasvava

Yli miljoona neliötä uutta rakentamista, usean miljardin investoinnit, yli 10 000 uutta työpaikkaa ja asuntoja 20 000 uudelle turkulaiselle. Noin 90 hehtaarin kokoinen Itäharjun kolmion alue tarjoaa alustan Turun Tiedepuiston merkittävälle kasvulle. Tiedepuisto yhdistää alueen maankäytön, rakentamisen, liikkumisen ja toiminnallisuuden hankkeet toisiaan tukevaksi kokonaisvaltaiseksi kaupunkikehitykseksi.

Älykästä ja energiatehokasta rakentamista

Turun Tiedepuisto on kaupungin energiatehokkain rakennettu alue, jonka kehittämisessä painottuvat laadukkaan perusinfran lisäksi älykkään ja kestävän kaupungin ratkaisut ja teknologiat. Tehokkaasti rakennetun ympäristön ohella Tiedepuistossa on tilaa myös aukioille, promenadeille ja puistoille.

Uutta valmistuu koko ajan

Nostokurkien parvi on halkonut Tiedepuiston taivasta jo hyvän aikaa, sillä alueen kehittäminen on täydessä vauhdissa. Alueen uutta rakennuskantaa edustavat muun muassa Terveyskampuksen sairaalarakennukset, Vierailu- ja innovaatiokeskus Joki, Kupittaan palloiluhalli, opiskelija-asuntokortteli Aitiopaikka ja Turun ammattikorkeakoulun EduCity.

Yliopistojen kampus tiivistyy ja elävöityy lisää lähivuosina, kun alueelle nousee uusia tiloja opiskelulle, tutkimukselle, start-up -toiminnalle ja asumiselle. Uusi AMK-kampus tuo tuhansia opiskelijoita Kupittaan yrityskeskittymän kylkeen ja kaikkiaan opiskelija-asuntoja on valmistumassa jopa tuhat vuoteen 2022 mennessä.

Tiedepuistoon rakentuu koko ajan uutta.