Kestävästi viihtyisä Jussinaukio

Jussinaukio syntyy pian uudelleen

Ihan ensiksi lienee syytä kysyä tunnetko Jussinaukion? On hyvin mahdollista, että kuljet (normioloissa) jopa päivittäin ristiin rastiin Jussinaukiota tietämättä, että alueella on jo tovin ollut nimikin. Jussinaukio on Tiedepuiston sydämessä sijaitseva piha-alue, joka levittäytyy Vierailukeskus Joen ympärille – EduCityltä Tykistökadulle ja Joukahaisenkadulta sateenkaariportaita alas Lemminkäisenkadulle.

Työmaakontteja ja -telineitä, pyörätelineitä, pieni terassi, vähän taidetta, paljon asfalttia ja betonilaattaa. Ehkä myös kaksi kirsikkapuuta. Kuulostaako tutummalle? Kannustan seuraamaan aluetta tarkemmalla silmällä jatkossa, koska Jussinaukio syntyy pian uudelleen. Kestävästi ja yhteistyössä useiden kehitysorientoituneiden yritysten kanssa.

Jussinaukion kehittämisen myötä saamme kokeilla monia uusia ratkaisuja ensimmäisinä

Kokonaisuutta suunnittelee maisema-arkkitehtitoimisto Loci ja ensimmäisenä muutos tulee näkymään BioCityn edustalla ravintolan terassialueella, jossa työt alkavat kevään aikana. Sen sijaan, että materiaalit, kasvit ja palvelut tilattaisiin business as usual, olemme yhdessä Turun Teknologiakiinteistöjen kanssa haastaneet itsemme ja yhteistyökumppanimme kestävämpiin ratkaisuihin. Esimerkiksi viheralueiden kasvivalintoja tehdään yhdessä Metsähallituksen asiantuntijoiden kanssa, jotta jopa harvinainen isoapolloperhonen löytäisi tiensä sinne. Pihalaatoista puolestaan uusitaan vain rikkoutuneet ja nekin korvataan Betonilaatta Oy:ltä löytyviltä käytetyillä laatoilla. Myös Betonilaatan sekä Pala-betonikalusteiden uusia kierrätysbetonituotteita on tarkoitus testata alueella.

- Teknologiakiinteistöt haluaa olla kestävän kehityksen etulinjassa ja Jussinaukion kehittämisen myötä saamme kokeilla monia uusia ratkaisuja ensimmäisinä. Yhdessä rakennuttajatoimistomme HTJ Oy:n kanssa ryhdymme kiinnittämään huomiota myös hankintakriteereihin, kertoo rakennuttajapäällikkö, arkkitehti Anniina Savisalo Turun Teknologiakiinteistöiltä.

Seuraavissa vaiheissa Jussinaukiolla saatetaan päästä muun muassa istuskelemaan Parklyn kiertotalouden mukaisilla puumoduuleilla, testaamaan Puuha Groupin kuntoiluvälineitä ja tutkimaan Innogreenin hulevesiä suodattavia viherelementtejä. Alueesta on toisin sanoen kuoriutumassa viihtyisä sisäpiha meidän kaikkien käyttöön niin työ- kuin vapaa-ajallekin.  Jäämme seuraamaan tilannetta!

Vastaa kyselyyn

Jussinaukion uudistaminen on vasta alussa ja haluaisimmekin kuulla myös sinun mielipiteesi! Vastaa siis kyselyyn ja osallistu arvontaan, jossa voit voittaa Circus-edustustilat ja saunan yhdeksi illaksi käyttöösi! Vastata voit 25.4. asti. 

Linkki kyselyyn

Kiertotaloutta edistävät pilotit Tiedepuistossa

  1. Turun Tiedepuisto on rohkean kehityksen ja kokeilujen alusta
  2. Ruokahävikistä hyviksi teoiksi
  3. Kohti helppoa, intuitiivista ja kestävää jätehuoltoa
  4. Kestävästi viihtyisä Jussinaukio
  5. Kohti unelmien Ekotoria

Pilotteja tehdään osana 6Aika Kestävien kaupunginosien kumppanuusmalli KIEPPI -projektia, jossa Turku Science Park Oy kehittää Turun Tiedepuistoa, Tampereen kaupunki Hiedanrantaa ja Espoon kaupunki Keran aluetta.

Lisätietoja KIEPPI-hankkeen videoilta:

Lotta Mujo

Tietoa kirjoittajasta

Lotta
Mujo
Asiantuntija
Turku Science Park Oy
Lisäksi kiertotalouden pilotteja ovat kehittämässä Aino Ukkola ja Sofia Pihlava Turku Science Park Oy:stä.